mandag 20. juni 2011

Gatelangs i London - dag 1

London. Jeg, min datter på 14 og niese på 13 er i London. 5 dager som skal fylles med severdigheter, shopping, opplevelser, mat og drikke. Og helst i en kombinasjon som gjør at alle tre blir fornøyd.
Hva skjer a?
Det er mange spennede folk som kommer på toget, og det må de jo få med seg. Hele tiden.

Mens vi sitter på bussen fra Victoria Station til Paddington lurer vi veldig på hvordan hotellet vårt er. For å si det enkelt, det er utrolig hva man kan få til i Photoshop i disse dager. Bildene på web er litt freshere enn hotellet. Men vi blir enige om at det spiller liten rolle, rommet er et sted hvor vi skal sette de stive shoppingbagene våre etter hvert som vi tråler Oxford Street og Bond Street.

Første post på vårt London-program er Hyde Park. Og i følge turistguiden skal det være mulig å svømme i en eller annen vanndam inne i parken. Jentene pakker bikini og er strålende fornøyd. Jeg pakker ned den siste boka til Sansom, og er nesten like fornøyd. Vi tusler ned til parken, og  nyter det fine været. Sola skinner, og det er ganske varmt. Enn så lenge, skal det vise seg.
Konsentrerte fotografer

The Serpentine, Hyde Park
Og det er altså i The Serpentine jentene skal bade, men det ble en gedigen nedtur. Vannet er så grumsete at de ikke orker å stikke tærne ut i engang. Den eneste som er ute i vannet har tørrdrakt på, og både badehetta og svømmebrillene er helt dekket av grønt grums og slim. Først skjønner vi ikke hvorfor han svømmer i sikk-sakk, men når vi ser brillene hans er det lett å skjønne hvorfor. 
Men vi gir oss ikke så lett. Vi finner en fontene som er laget til minne om Prinsesse Diana og her kan jentene vasse om ikke annet.



Og det går fint å trimme litt her også

Det begynner å regne. Og akkurat da har vi kjøpt billetter til sånne flotte parksykler som vi skulle bruke en times tid. Men da slipper vi det. Vi kjøper brus og kake i stedet, og løper hjemover for å ikke bli helt gjennomvåte, og klarer det nesten. Vel oppe på rommet finnerr vi frem alt vi har av kart og byguider, og vi planlegger hva vi skal bruke morgendagen på. Og vi blir faktisk enig.

Vi spiser middag på en italiensk restaurant i nærheten av hotellet. Deilig mat til en rimelig penge. Jentene har lyst til å kjøre mer to-etasjes buss og det kan vi godt. Vi sitter jo der med hvert vårt ukes-kort i lomma. Like greit å få valuta for pengene tenker vi, og hiver oss på første og beste buss. Smart, så kan vi gjøre oss litt kjent i nabolaget.

1 kommentar:

  1. Dette ser artig ut - venter spent på fortsettelsen av London-turen!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...