tirsdag 28. juni 2011

På gamle tomter - Elvestad

Jeg er hjemme en snartur før jeg reiser videre sørover. Og hjemme, det er i Elvestad i Hobøl. Elvestad er et kjent trafikknutepunkt i Hobøl kommune i Østfold.  Det er her Riksvei 120 og E18 krysser hverandre.

Noen kaller Elvestad et tettsted, men det er muligens å dra begrepet "tettsted" litt langt. Elvestad er et geografisk avgrenset område rundt selve veikrysset (i realiteten et «søkk» eller en «dal» som er maks et par kilometer bredt). Stedet har antagelig fått dette navnet mye pga Hobølelva som et stykke følger Riksvei 120 og sammen med denne krysserE18 ved Elvestadkrysset.

Elvestadkrysset (foto: smaalenene.no)


I dag har vi sittet ute på verandaen, og både broren og fetteren til pappa har kommet innom. Med is og jordbær. Veldig fint. Og praten går om den gangen Tyttebæret var bussjåfør, Snusen var lærer og om bikkja til bonden som beit høl i bukseræva til alle han kom over. De snakker om potetplukking og hvordan bøndene klarte å sette stopper både for jernbane og flyplass.

Det er 6 hus her hvor jeg har vokst opp. Her bodde Harald og Erna, Anna Marie og Peder, Odd og Bjørg, Håkon og Gunhild, og døm på toppen. Og så var det oss da.

Et flott sted å være barn, litt mer kjedelig å være ungdom.

I dag ser det slik ut når jeg kikker ut av vinduene hjemme.

Da vi var barn løp vi som regel gjennom åkern til bøndene når vi skulle på besøk til hverandre. Kanskje ikke like populært...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...