torsdag 16. juni 2011

Sommargøy på Sommarøy

Sommer-Tromsø viser seg fra sin vakreste side. Sola skinner, det er 17 grader og neeesten vindstille.
Jeg er på vei til Sommarøya sammen med 40 LSK-supportere.  Stemningen i bussen er god, dette er dagen hvor LSK skal møte TIL til dyst
Fra Kvaløya mot Tromsøya
Vi kjører ut av Tromsø og over til Kvaløya. En av supportene hopper frem og griper mikrofonen. Trøbbel! Han har akkurat fått en alarmerende beskjed. LSK-spillerne står klar på Gardermoen, men en av spillerne er ikke med. Det betyr omrokkeringer og et svekket lag mot TIL i kveld. Bekymringen begynner å bre seg. Selv ikke vakker, nord-norsk natur kan hjelpe på det. Jeg bryr meg ikke så veldig… Heia Fredrikstad! Men det kan jeg ikke si så veldig høyt.
Rorbuene på Sommarøy Arctic Hotel
Vi ankommer Sommarøy Arctic Hotell. Her skal vi være i hele dag. Vi skal ut på havet og fiske. Og vi skal spise deilig lunsj i havgapet. Deretter bærer det rett til Alfheim hvor LSK skal gruse TIL.
Rett utenfor hotellet
Her  ute bor det 712 mennesker. Og her bor de flott. Storhavet rett utenfor stuevinduet. Et lite, levende lokalsamfunn hvor du blir tatt varmt imot når du kommer.

Skaaskjær
 Vi gjør oss klare til fisketur, og ser frem til noen flotte timer på sjøen.
Dagens fangst
Og fisk ble det også! Mye fisk. Skippern skal gi det bort til noen tyske turister som tydeligvis ikke har klart å få napp selv.

Det er på tide med lunsj, og inne på hotellet venter en buffet av nord-norske råvarer. Det er mye fisk på menyen. Naturlig nok.

Det er enda lenge til kampen og supportene begynner å sparke litt i beina. Rastløsheten brer om seg. Eller er det nervøsiteten? Jeg tar med meg en gjeng på fjelltur slik at de kan tenke på noe annet en stund.
Like fine som strendene i glansede reisemagasiner

Det er bratt og vi får fort pulsen opp. Når vi kommer på toppen er det glemt, for en finere utsikt skal du lete lenge etter. Her ser vi hvite sandstrender som ikke står tilbake for eksotiske strender i glossy reisemagasiner. Hadde vi hatt med badetøy....

Vi skuer utover SommarøyDagen avsluttes med en øl i solveggen på hotellet, før vi reiser fra det lille paradiset. Nå er det snart kamp, og supportene har tatt fram LSK-skjerfene sine. Jeg sier ikke så mye...

Og nå vet jo alle hvordan den kampen gikk. 1-0 til TIL.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...