fredag 22. juli 2011

Verdens ti verste turistfeller

Det danske nettstedet "Turen går til", har laget en oversikt over hvor de verste turistfellene ligger. Alle har vel en eller annen gang rotet seg bort i en slik. En felle hvor alt er dyrt, servicen er dårlig, maten er under pari og det som er selve "greia" egentlig er noe du ikke trenger å se.

Her er fem sikre tegn som avslører at du står foran en gedigen turistmaskin;

1 - "Alle" har vært der før deg
2 - Stedet er nevnt i absolutt alle guidebøker, på nettsteder og i glossy reisemagasiner
3 - Støynivået er plagsom høyt
4 - Du kan kjøpe smakløse souvernirer overalt
5 - Mat og drikke er overpriset, og det smaker ikke spesielt godt heller

Akkurat det siste punktet er lett å gjøre noe med. Det er bare å gå at par kvartaler unna, sett deg på en liten lokal kafè og nyt behagelige priser og den mer dagligdagse atmosfæren.

De andre punktene i listen over, får du bare leve med. For det er klart at millioner av mennesker tar vel ikke feil? Noe må vel disse turistfellene ha å by på.

Her er listen over de aller mest utpregende turistfellene i følge det tidligere nevnte nettsted

1 Eiffeltårnet, Frankrike
Køene kan være fire timer lange for å komme opp i tårnet. Kanskje bedre å beskue jernstrukturen gratis fra bakken. For oss med høydeskrekk er det ikke noe tema å klatre opp heller.

2 Blarney Castle, Irland
Kyss steinen og du skal visstnok bli like veltalende som Aristoteles.Men det blir vel litt for drøyt når en strøm av turister legger seg på ryggen, bøyer hodet bakover, og kysser steinen for å få veltalenhetens gunst.

3 Fisherman`s Whard, USA
Du må nok lete lenge etter fiskerne på dette bryggeområdet. Til gjengjeld er det nok av gjøglere, tvilsomme museer og butikker som selger plastsouvenirer.

4 Pyramidene i Giza, Egypt
Hit kommer horder av turister for å beskue de egyptiske kongers siste hvilesteder, og dermed finner også insisterende souvernirselgere, kameldrivere og vannbærere et marked for å konstant fremby sine varer og tjenester

5 Det skjeve tårn, Italia
Den store turistgreia her er å ta det klassiske bildet der man rekker ut hånden og liksom holder den skjeve konstruksjonen oppe. 15 euro for å se et gammelt tårn som står på skakke er dessuten en stiv pris. Og det er lange køer. Men flott utsikt. Min nevø på 9 var strålende fornøyd da han oppdaget at han kunne se Pisas fotballarena fra toppen av tårnet.
Pisa en sommerdag, ikke alene....
6 Den forbudte by, Kina
Folk, folk og enda flere folk. Starbucks måtte stenge sin filial i det gamle keiserpalasset, men det er nok av kommers, plastikk og nips i det historiske hjertet av Kinas hovedstad.

7 Times Square, USA
Alle skal dit - til det mest kjente og mest besøkte stedet i verdens mest besøkte storby. Times Square topper magasinet Forbes` liste over de 50 mest populære turistattraksjonene i verden. Men stedet er vel egentlig ikke mer enn et trafikkert gatelys med blinkende neonreklamer.

Ikke alene her heller...8 Capri, Italia
Det er trangt på øya som er 6 kilometer lang og 3 kilometer bred. 6000 turister drar hit hver eneste dag. Og dersom du til og med tar en tur til den Blå Lagune har du gått i enda ei felle. To fluer i ett smekk.

9 Hollywood Walk of Fame, USA
Flere kilometer gate med over 2500 bronseplater med håndtrykk og autografer fra kjente mennesker banket ned i fortauet. Tja.

10 Picadilly Circus, Storbritannia
Londons parallell til Times Suare; Picadilly Circus er travel, trang, bråkete, traffikert og gatene er fulle av souvernirsjapper.

Hva skal jeg si om dette? Ikke annet at jeg selv har gått i fella mange ganger. I år har jeg klart å unngå de største fellene. I Sankt Anton var jeg nesten alene, og det var heller ikke så mange folk i Camogli. Men jeg var i Cinque Terre, og da prater vi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...