mandag 11. juli 2011

Østerrike - kort og godt om St Anton

St Anton tidlig i juli betyr lave priser, få turister og god plass. Et virkelig Kinderegg med andre ord.




Jeg bodde på Haus Anemone i Dorfstrasse sentralt i byen. Rommet var stort, frokosten helt grei og vertinna sitter inne med stor lokalkunnskap. Prisen pr natt var 18 euro. Vil du bo bra og dyrt, er Hotel Post og Hotel Adlerburg glimrende valg.


Skal du gå i fjellet og regner med å kjøre mer en 2 strekninger med heis, lønner det seg å kjøpe en av de mange "pakkene" som selges. Jeg kjøpte et firedagers kort, betalte 32 euro, og kunne med det kjøre så mye heis jeg ville. Enkeltturer koster 14. Ulempen med å reise før hovedsesongen som starter andre uka i juli, er at det er få heiser som er åpne. Min erfaring er at det allikevel holder i massevis, du kan bare gå ett sted om gangen.




Det er ikke alle restauranter som er åpne, men det er ingen problem å finne bord. Prisnivået er behagelig. Lunsj eller en enkel middag koster fra 6 euro, et glass vin et par euro.




Natteliv er totalt fraværende, en stor kontrast til hvordan det er i byen i den hektiske skisesongen.

Hva finner man på i St Anton om sommeren? Bortsett fra å gå turer i fjellet?
Det er et eldorado for syklister, sykler kan leies i de fleste sportsforretninger.
Ellers? Rafting, kajak, klatring, High-rope klatring, bowling, svømming, golf, paragliding og museumsbesøk. For å nevne noe.


Glemte jeg å nevne shopping? Det er sportsforretninger overalt, og her føres merker som du finner hjemme, men også mange andre. Prisene er omtrent som hjemme, men utvalget er mye større. Det finner noen skobutikker og suvenirbutikker. Og en butikk hvor du kan få svidd kortet skikkelig, Prada og Gucci overalt.

St Anton er et sted som passer for alle, bare man liker å være aktiv.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...