mandag 6. februar 2012

Kulturell helg i Oslo

Det er lørdag. Jeg er i Oslo, og jeg har ingen planer. Absolutt ingen! For en herlig følelse. En helt ubrukt dag som jeg kan gjøre hva jeg vil med.

Etter en lang frokost med tilhørende avislesning, går jeg ut i gatene.

Hm. Skal jeg oppover eller nedover? Jeg bestemmer meg for nedover og går i retning av slottet.

Det er en kald lørdags formiddag i hovedstaden.
Jeg slentrer videre ned mot Aker Brygge. Der er det lenge siden jeg har vært. Og jeg tenker tilbake på den tiden da vi dro hit rett etter jobb for å drikke et glass vin på Druen.
Jeg surrer rundt på Brygga og kommer over et galleri som er åpent. Og når jeg er ferdig der, ramler jeg jammen inn i et nytt. Her er det bare bilder av Pushwagner. Flotte bilder, så her gikk det mye tid.

Pushwagner

Mere Pushwagner
Er kaffe kultur? Ja, jeg vil si det. Jeg stikker innom et Kaffebrenneri og får min obligatoriske doble Cappuchino. Herlig.

Jeg slentrer videre, gjennom Vika. Kikker litt i vinduene på flotte butikker, men jeg er ikke i shoppingmodus i dag. Og så ligger Oslo konserthus foran meg. Det er også et sted det er lenge siden jeg har vært. Og før jeg vet ordet av det har jeg kjøpt en billett til en jazz-konsert som starter nå. Så der sitter jeg sammen med omtrent 300 jazz-glade mennesker. De aller fleste i svært godt voksen alder. I baren serveres det hvitvin og høye smørbrød med karbonade og roastbiff. Og Napoleonskake. Det er herlig bare å bli underholdt. Jeg bikker meg bakpå i stolen, og bare nyter. Både musikken og vinen. Smørbrødene klarer jeg meg uten;)
Jazz på Oslo Konserthus
Det begynner bli sent. Jeg har fylt lørdagen min med fantastisk mange flotte opplevelser. Jeg avslutter med en middag på en dansk kafè. Fyret heter det, og ligger på Youngstorget. Bare slump at jeg ramlet inn her, men her var det hyggelig. Deilig mat, og mye god drikke på menyen. Og det var veldig artig å følge med på damene på nabobordet. Den ene ølen og aqvaviten de skulle ha, blir ganske mange fler. Og i takt med alkoholinntaker, øker volumet på samtalen, og det blir liksom umulig å ikke bli dratt inn i det de diskuterer.

Jeg venter på maten på Fyret
 En ny dag venter. Og i dag har jeg planer! Jeg har kjøpt billett til skiskyting i Holmenkollen.
Majorstua stasjon - klar for avgang
Sammen med omtrent halve Oslo (det kjennes sånn ut når jeg står sammenklemt inne i T-banen) drar jeg til Holmenkollen med T-banen. Eller trikken som de kaller det der oppe.


Det reneste 17. mai toget på vei opp mot stadion.

Det er kaldt, og jeg fryser egentlig før jeg kommer opp. Det er ikke noe godt tegn... Men det er så artig at jeg glemmer at beina er iskalde og at rumpa er nummen etter å ha sittet på aluminumstribunen i noen timer.
Det nærmer seg start

Og her kommer de!

Jentene er ferdig med sitt løp. Jeg har fortsatt billett til gutta skal gå, men bestemmer meg for å stikke hjem. En varm stue med fyr på peisen, strikketøyet i fanget, vin i glasset og skiskyttergutta på TV frister mer.


Nok en herlig dag! Og mandagen skal også bli fin. Det er jeg sikker på. Jeg har lyst til å gå på ski, og tar T-banen opp til Frognerseteren. Det blåser og det snør, men det er strålende skiføre, og jeg går til Ullevålsseter. Under hele skituren gleder jeg meg til kanelbolla de selger der. Når jeg kommer dit, er det stengt, og jeg får enda mer lyst på kanelboller! Men ingenting å gjøre med det. Og nå er det bare nedoverbakke ned til Sognsvann. Herlig tur. Herlig helg! Og jeg er kjempeklar for en ny herlig jobbuke!

Jeg har fått en ny kompis på Ullevålsseter

1 kommentar:

  1. Jeg nød at læse om din weekend i Oslo. Dejlige oplevelser, som lader op og giver energi til en ny uge. Og friske røde kinder! :)

    Ha' det fint. Klem.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...