mandag 6. februar 2012

Firenze i november, dag 5

Jeg våkner tidlig, jeg har det jo travelt. Det er siste dag i Firenze i dag, og jeg må ta taxi allerede ved 12-tiden. Tiden må brukes effektivt, og allerede kl 8.30 spiser jeg frokost på Bar San Firenze, et lite proseccokork-kast fra Piazza della Signoria.

Det er i dag jeg skal sjekke ut konstruksjonen til Brunelleschi. Jeg har vært oppe i kuppelen på Duomo tidligere, men nå er det jo kommet frem ny informasjon om hvordan i all verden han fikk til det han har fått til. Og da er jo greit å liksom dobbeltsjekke det da.

476 trappetrinn rett opp i himmelen, så er jeg der. En formidabel utsikt over byen, og taksteinene som dekker kuppelen ligger trygt og fint så vidt jeg kan bedømme. Han gjorde nok en strålende jobb, Brunelleschi. Jeg tar bilder i alle himmelretninger og blir misunnelig på alle japanerne som har de fete fotoapparatene. Mitt ser virkelig puslete ut i forhold.

Jeg setter muligens ny rekord i øvelsen nedstigning fra kuppel, for jeg kommer plutselig på at jeg har glemt å stikke innom Marlboro Classic butikken. Og nå har jeg egentlig ganske kort tid igjen før jeg må hente bagen og reise til flyplassen.

Dagen er reddet, tenker jeg, da jeg svingende på en brun papirpose med MCS logo på, løper opp de 46 trinnene til leiligheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...