tirsdag 9. august 2011

Svaberg og skjær, hvite strender og Eftang

Utenfor Sandefjord ligger det et lite paradis som heter Eftang. Jeg har aldri hørt om stedet før, men i helgen var jeg så heldig at jeg fikk være med noen venner dit.
Et lite stykke paradisEftang eller Eftanglandet er en halvøy som ligger mellom den ytre delen av Viksfjorden og Skagerrak. Kysten her veksler mellom svaberg og grunne sandbukter med hvit, herlig sand. Jeg sier som jeg pleier å si, hadde jeg hatt med badetøy skulle jeg jammen ha badet. De som kjenner meg, vet at jeg ALDRI har med badetøy, men det trenger jeg ikke si høyt. Jeg bader ikke med mindre det er 24 grader i vannet, og det var det ikke der i helga. Jeg vasset ikke engang.

Det var vekslende vær da jeg var der, men det gjør ikke så mye når man får oppleve slik vakker natur. Jeg synes  det er fantastisk morsomt å være ute i skikkelig drittvær også. Når det blåser med orkan i kastene og regnet pisker i ansiktet. Ikke sånn å forstå at det var slik der nå, så langt der i fra. Søndag var det stort sett overskyet, men jeg fikk være med på en tur helt ut til det aller ytterste. Vi gikk gjennom granskog, på barnålskledde stier, over glatte svaberg og hvite strender. Kjempefint.Endelig i vinden!


Mandag var det sol og nydelig vær, og jeg hadde lyst til å se om jeg kunne finne den nasjonalt svært sjeldne og truede arten Vasskjeks. For å gjøre en lang historie kort, jeg fant ingenting som kunne minne om Vasskjeks, men jeg fant bringebær. Og da var jo egentlig dagen reddet.

Jakten på Vasskjeks

Jakten fortsetter

Ingen Vasskjeks her heller - jeg gir opp!


Jeg vil også benytte sjangsen til å takke vertskapet for en veldig trivelig helg. Chris Rea på øret og laks og vin på bordet. En uslåelig kombinasjon.
2 kommentarer:

  1. Så nydelig! Det er noe magisk ved å være i så vakker natur! Har selv vokst opp i Vestfold, men aldri hørt om plassen.. men får kanskje ta meg en tur ut dit en dag! =)

    SvarSlett
  2. Ja, jeg kan anbefale deg en tur dit. Det er noe eget ved å være ute ved havet, synes jeg. Bare sitte på svaberget og la tankene fare. Det er ganske deilig;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...