onsdag 10. august 2011

Italia -> Toscana -> Lido di Camaiore

Lange badestrender og strandpromenader er kanskje ikke det du først og fremst forbinder med Toscana. Det er vel heller vinranker, oliventrær og bølgende åser du tenker på da. Men Toscana har jo en fantastisk kyst, med alt fra bratte klipper, steinstrender og langgrunne, hvite strender. Nord for Lucca ligger Lido di Camaiore. Et paradis dersom du er glad i strender og badeliv. Her ligger strandrestauranter og butikker på rad og rekke, og på bagnoene står et fargerikt mylder av solsenger og parasoller og venter på deg.

Strandpromenaden

Mer strandpromenade

Kvelden nærmer seg, og det blir mer folksomt
Mange av bagnoene har egne lekeplasser

Trenger du ny strandkjole? Ingen problem.
Bagno med blå parasoller

Eller kanskje du liker orange bedre?

Litt bading må til

Grønt er også fint

Det er bare å velge hvilken bagno som kan tilby akkurat det du ønsker deg. Solsenger, liggestoler, parasoller eller store telt. Badebasseng kanskje, dersom du ikke er så glad i saltvann. Toalettfasiliteter er viktig. Trenger du eget omkledningsrom? Ønsker du en bagno med restaurant, eller vil du være et sted hvor det er helt greit å ta med egen matpakke. Skal det helst være egen lekeplass til barna? Og spinningsykler til dere voksne? Ja, det er bare å finne det rette området på stranda. 

Liggestoler og parasoll koster fra 30 euro pr dag
Partyteltene koster 80 euro pr dag.

Det koster å ligge her en dag, det gjør det. I høysesongen betaler du alt fra 30 til 80 euro pr dag, avhengig av tilbudet på bagnoen og hva du trenger av senger og parasoller. Ønsker du å flotte deg litt, kan et besøk på Bagno King anbefales. Her er det svammebasseng, lekeapparater og eget "party-telt" med 2 solsenger, 2 liggestoler og 2 regissørstoler. Og en låsbar kasse til å legge verdisakene i. Samt 2 kjempestore, herlige, myke Bagno King håndklær. I fjor sommer betalte vi 80 euro for dette. Om prisen er den samme nå, kan jeg ikke garantere, men så store endringer er det nok ikke.

Noe annet jeg finner helt fantastisk i Lido di Camaiore (og flere av de andre strendene langs kysten) er at du kan unne deg en skikkelig massasje for en rimelig penge. Det går massører rundt og tilbyr sine tjenester, og de er flinke. Og rimelige. Jeg kjøper en times massasje de dagene jeg er der, og betaler 50 euro for det. Luksus! Kan anbefales.

Deilige strender

Det blir kanskje litt kjedelig å tilbringe en hel uke på stranda når man først er i Toscana. Jeg vil anbefale å bo i nærheten av Lucca, og ta dagsturer hit til Lido di Camaiore. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...