søndag 28. oktober 2012

Firenze - en 14 dagers lang reise i renessansens vugge - dag 1

Jeg har ankommet Firenze, og skal tilbringe 14 fantastiske dager i byen. Jeg sier fantastiske dager allerede nå, for det vet jeg at det blir. Et besøk i Firenze kan aldri bli feil, og når besøk hos gode venner, arrangering av vårt Skrivekurs i Firenze samt besøk fra flere venninner underveis i oppholdet står på tapetet, blir dette fantastisk!

Piazza de San Giovanni - Firenzes religiøse hjerte

Utsikt fra Giottos Campanile


Venninne og tidligere kollega Marianne og jeg ankommer Firenze søndag 28. oktober. Det er 18 grader ute, og det er slett ikke verst. Hadde det ikke regnet på tvers, hadde det vært enda bedre. Men langtidsvarselet ser ikke bra ut, og vi må nok belage oss på en del regn disse dagene. Det gjør egentlig ikke så mye: Marianne og jeg skal klare å gjennomføre programmet vårt, med eller uten regn;)

Vi bor på Hotel Orto Medici i Via san Gallo. Et koselig hotell med trivelig personell. Det ligger litt utenfor sentrum, så det er litt roligere her. Spaserturen inn til Duomo tar allikevel bare 10 minutter. Til Accademia tar det 3 minutter å spasere, hvis vi da ikke ombestemmer oss og tar bussen opp til Fiesole istedet. (Bussholdeplassen for lokalbussene ligger 2 minutter unna). Det kan godt hende at det blir en tur til Fiesole, vi har vært der før, og ramlet helt tilfeldig inn i en fantastisk veskebutikk hvor vi gjorde alle tiders kupp. Det frister i grunnen til gjentakelse.

Biblioteket på Hotel Orto de Medici
 
Et av rommene på hotellet

Marianne er suveren å reise på tur med! Som meg liker hun å stå tidlig opp, og vi får mye ut av dagene. Sist vi var her sammen sto vi ute på Piazza Santa Maria Novella kl 6.30 en søndagsmorgen. Det regnet forøvrig da også. Det var da vi tok bussen opp til Fieole. Der var det tilfeldigvis marked denne søndags morgenen og vi fikk med oss både det, et kafebesøk og en gudstjeneste i kirken i Fiesole før klokken var blitt 10.

Vi spiste middag på Ristorante Accademia, stedet ble anbefalt av Nicki i hotellresepsjonen og ligger bare en 2-minutters spasertur fra hotellet. Nærmere bestemt på Piazza San Marco.

Nydelig mat, god vin og koselige og imøtekommende servitører. Restauranten var full av italienske gjester og det er alltid et kvalitetsstempel. Prisnivået er slett ikke verst heller.1 kommentar:

  1. Thanks guys for your, this, informative blog post. I liked it very much. I hope more from you in near future to make my day.

    Best Portable Air Compressor of 2017

    Air Compressor The Most Versatile Pieces of Equipment

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...