mandag 2. april 2012

Wien - dag 2

Jeg trekker til side de tunge blå gardinene og håper det er sol ute. Jeg blir skuffet. Det er helt grått og det blåser. Ikke det beste været for å gå i Staatsparken, kanskje?

Etter en lang frokost bestemmer jeg meg for å ta U-Bahn til Shönbrunn slottet. Jeg kjøper et dagskort på banen til 5,70 og kan kjøre så mye kollektivt jeg bare orker i 24 timer. Ikke noe å si på prisen.


Underveis på U-bahn tenker jeg litt på om det er vanskelig å finne frem til dette slottet, men de bekymringene kunne  jeg i grunnen ha spart meg. Alle, absolutt alle, skal dit. Så plutselig er jeg en blant 1000 som trasker og går i sur motvind i retningen Schönbrunn.

Og hva venter meg på slottsplassen annet ett nytt Påskemarked. Større enn det jeg var på i sentrum i går. Jeg kjøper en billett til 10,50 og da har jeg tilgang til 20 av rommene i slottet. Det er storslått og vakkert og stappfullt av viktig Østerriksk og europeisk historie, men jeg er glad jeg ikke slo til på det 2 dagers passet de ville selge  meg.
Schloss Schönbrunn
Inne i slottet. Det er ikke lov å ta bilder, men jeg kom nok bare tilfeldig borti knappen

Været er blitt bedre, og jeg går en tur i slottshagen og opp til noe som viser seg å være en restaurant. Passer perfekt, for det er lunsj og vin-drikke-tid.


Jeg tar U-bahn tilbake og jeg sveiper innom Hundertwasser Haus. Jeg er ikke alene der heller. Alle skal ha bilde av dette noe spesielle og fargerike huset.

Hundertwasser Haus
Jeg går tilbake gjennom sentrum, går ut og inn av butikker. Og stopper for å se på noen av de som underholder oss turister på gatene.

Før jeg skjønner ordet av det er det middagstid, og det er for sent å gå innom hotellet. Jeg har lyst til å spise på Figlmüller. Stedet hvor de visstnok serverer verdens største Wienersnitzel. Et noe underlig valg, i og med at jeg ikke liker Wienersnitzel… Men jeg satser på at de har noe annet på menyen også. Snitzelen ER stor. Damene på nabobordet holder på å flire seg i hjel når de får servert sine. De henger utover tallerkenkanten som en overdimensjonert pannekake. Jeg er glad for at jeg valgte en kyllingrett. Jeg gleder meg til desserten, har lyst på en Sachertorte. Ingen dessert på menyen. Ei heller ingen kaffe….. Så jeg avslutter kvelden i hotellbaren. De har ikke kaffe der heller. Men Grüner Veltliner er også godt.

2 kommentarer:

 1. Hei! Bloggen din dukket opp på et av mine wien-søk, og har vært til god nytte:) Reiser til wien i dag, så har printet ut dine tips :) mitt dilemma er nå hvor tykk jakke jeg skal ha med, noen værtips? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du ramlet innom:) i dag er det knallvær og 20 grader men det ser ut som om det ikke skal være så varmt fremover .

   Dersom du ikke har allverden med tid i Wien, dropp å besk Belvedere og den botaniske Hagen,.,...

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...